Sport

EK korfbal: toernooidirecteur Gesinus Huistra

Potlood Niels van Marle

“Onze organisatie staat, maar in deze fase is het nog wel even een kwestie van finetunen met de laatste, kleine dingen. Die kosten ook tijd. Maar wat bovenal overheerst is dat we er enorm veel zin in hebben.”

Gesinus Huistra is toernooidirecteur van het EK in Friesland, een eervolle taak, vindt hijzelf. “Als kind ging ik al met mijn ouders mee naar het korfbalveld in Drachten. “Maar het is zeker geen ceremoniële titel. Ik heb er, op een positieve manier, de handen vol aan. Ik moet zorgen dat alles blijft draaien en ik onderhoud de contacten met de korfbalbond.“ Met het naderen van het EK neemt ook de kaartverkoop toe. “Je merkt dat het enthousiasme groter en groter wordt. Het is natuurlijk ook een geweldige kans voor de Friese korfballiefhebber om alle toppers van zo dichtbij te zien. Ik hoop dat iedereen in Friesland erbij wil zijn. LDODK/Rinsma Modeplein is goed, maar Oranje is de absolute wereldtop bij elkaar. En dat allemaal om de hoek in Gorredijk, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.”

Gesinus verwacht bij de eerste twee groepswedstrijden van TeamNL Korfbal in Gorredijk een volle bak. “De grens ligt bij 1.100 verkochte kaarten. En vol is echt vol.” Een kaart is geldig voor de hele wedstrijddag op een locatie. “De meeste mensen komen voor Oranje, maar we hopen dat ze ook een kijkje gaan nemen bij de duels ervoor of erna en kennismaken met de andere landen.” In het finaleweekend verrijst er in Sportstad Heerenveen een heuse korfbalarena met plaats voor 3.500 fans. “Het is geen Ziggo Dome natuurlijk, maar het zal zeker sfeervol worden. Met een, hoop ik, prachtige finale.”