Sport

Elfklapper voor UDIROS

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

UDIROS won zaterdag met speels gemak van EBC. De ploeg uit Oosterzee en Bantega werd met een 11-0 nederlaag richting het Tjeukemeer teruggestuurd. Een welkome zege, UDIROS liet een speelronde eerder dure punten liggen in IJlst.

Hij is blij met de drie punten, maar verder hield Willem Schokker geen heel voldaan gevoel over aan de overwinning van zijn UDIROS. “Er was helemaal niks aan. Als coach irriteer je je dan langs de kant, voornamelijk omdat het geen wedstrijd is. Ook de scheidsrechter zei al dat er voor hem ook weinig aan was.”

Bij rust was het al 7-0 voor de club uit Nieuwehorne, die het in de tweede helft rustiger aan deed en daardoor een monsterscore liet liggen. “We hadden er nog wel tien of meer kunnen maken”, aldus Schokker, die Piet Klaster topscorer zag worden met vijf treffers.

UDIROS is de koploper en in de vijfde klasse zaterdag en dat is terecht oordeelt Schokker. “Over 22 wedstrijden gaan wij zeker de beste zijn. Al is Nagele ook een goede ploeg en daar hebben we zeker nog niet zomaar van gewonnen.” Gelukkig voor UDIROS laat ook de polderploeg nog wel eens punten liggen. “In april spelen we tegen elkaar. Die kan wel eens beslissend zijn.”

Zeker na de wedstrijd tegen EBC snakt Schokker naar een stapje omhoog, de vierde klasse. “Daar zitten niet meer van dit soort teams tussen, die eigenlijk niet thuishoren in de standaardklassen. we oefenen al regelmatig tegen vierdeklassers en dat gaat best goed.”