Sport

Fado scoort hattrick voor Dol Fijn

Potlood Arend Waninge

De bij Stâl Boppeslach in Lippenhuizen getrainde draver Fado de Padd kwam vrijdag weer in de baan in Wolvega voor Sportstichting Dol Fijn. En met succes.

Een stevige griep hield Fado bijna twee weken van de trainingsbaan, waardoor hij ook de race op 25 juni in Wolvega miste. Daarna kon hij maar kort trainen, want trainer Aonne de Wrede wilde geen risico nemen. Het deerde Fado niet. In de tweede race, Prix TF As des Jacquets, stuitte hij op tien tegenstanders op een race over 2.600 meter.

Vaste toppikeur John Dekker kreeg startnummer 8, waardoor het niet eenvoudig was om een flitsende start te maken. Door het volle deelnemersveld was er weinig ruimte en dat betekende dat Fado de eerste 700 meter van de race in het derde spoor aan de buitenkant moest lopen. Hij werd daarmee veroordeeld tot veel extra vuile meters. Dekker bewaarde de rust en met een tussensprint nam hij vervolgens de kop van het veld over om deze niet weer af te staan. Hij boekte zijn derde overwinning op rij, goed voor 2.250 euro.

Stâl Boppeslach is een samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren dat zich maatschappelijk inzet. Het prijzengeld gaat dit jaar naar Stichting Dol Fijn, een lokaal initiatief dat in Fryslân sportactiviteiten organiseert voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

 

Delen