Sport

Fèra de Vries wint survivalrun Beltrum

Potlood Renske Woudstra

Jeugdatlete Fèra de Vries van UDIROS Outdoor heeft in Beltrum de survivalrun bij de dames 12-14 jaar gewonnen. In een sterk deelnemersveld liep en klom ze de concurrentie op bijna twee minuten achterstand.

Het is voor De Vries haar eerste grote overwinning in het survivalcircuit. Huib van der Veur uit Mildam, trainend bij zowel Pauwenburg als UDIROS Outdoor, pakte een derde plaats bij de heren 15-17 jaar over een run van 13 kilometer. Ook Thygo de Vries deed het uitstekend met een zesde plek bij heren 10 en 11 jaar.

De dertigste editie van de survivalrun is de oudste run op de wedstrijdkalender. In dit dorp tegen de Duitse grens is de survivalsport ooit begonnen. Voor Fèra de Vries was het de tweede overwinning van het weekend. Op de zaterdag liep ze bij de Vegelinsboscross van AV Heerenveen ook naar de overwinning op de 5,3 kilometer in een tijd van 25.03. Hier was er dubbel succes voor de familie De Vries, Thygo won bij de jongens pupillen A de 1.000 meter. Ook hier waren UDIROS Outdoor atleten actief: Marinus Bos en Klaas Hofstra jaagden elkaar op naar nieuwe persoonlijke records op de 10,6 kilometer.

De atleten van UDIROS Outdoor bereiden zich nu voor op de runs in Westerbork en Gendringen, waarbij de verwachtingen van de trainersstaf naar boven zijn bijgesteld: “We hebben in verschillende categorieën, zowel bij jeugd als volwassenen, kans op top-5 klasseringen in de wedstrijden en het eindklassement van de survivalcompetitie”, aldus hoofdtrainer Ydo de Vries.