Sport

Five Pack kan titel vergeten

Potlood Renske Woudstra

Door een verlies tegen Arrows uit Damwoude kunnen de basketballers van Five Pack een kampioenschap wel vergeten.  

 In Damwoude wonnen de Oerterpers nog, maar in Ureterp werd het niveauverschil pijnlijk duidelijk toen het eindsignaal klonk: 56-77. Door het verlies is het gat met de nummers een en twee op de ranglijst te groot geworden.

In de eerste helft was er nog weinig aan de hand voor Five Pack. Hoewel de altijd met scherp schietende Jonas van der Meer te veel ruimte kreeg en een aantal driepunters scoorde, wist Five Pack mee te gaan met de scores. Lennart Hoving en Robert Jan Roozen scoorden onder het bord, terwijl Martijn Wielinga, Ruben de Bie en Maarten de Boer van buiten de driepuntslijn wisten te scoren.

In de rust liepen de gemoederen hoog op en moest een speler van Five Pack na een verhitte discussie met de scheidsrechters met een diskwalificerende fout de zaal verlaten.

Jelte Bruinsma scoorde direct na rust nog een driepunter, maar verdedigend gezien wist Five Pack de mannen uit Damwoude niet te stoppen. Ook in het laatste kwart hadden de Ureterpers geen antwoord op de driepunters en goede inside scores van de tegenstander. Eindstand 56-77.

“We hebben vanavond verdiend verloren. Arrows speelde gewoon veel beter.  We moeten ons herpakken en zorgen dat we in de top 3 blijven”, aldus Thijs Tel.