Sport

Foppe Open levert 37.500 euro op

Potlood Renske Woudstra

De zesde editie van het Foppe Open heeft 37.500 euro opgebracht voor het Foppe Fonds. Donderdag deden dertig groepjes golfers (flights) mee aan het golf- en fundraising evenement op de golfbaan in Beetsterzwaag.

De flights bestonden uit bedrijven en zestien BN’ers die zich samen inzetten voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. De prijsuitreiking en bekendmaking van de opbrengst werd gepresenteerd door Foppe de Haan, Sytse Prins, Tristan Bangma en Alyda Norbruis. De laatste twee als ambassadeurs van het Foppe Fonds.

De opbrengst van het evenement wordt besteed aan de verspreiding van de RaceRunner. Kinderen en jongeren met een lichamelijke handicap kunnen met deze driewiel-loopfiets toch hardlopen.

Uitslagen
Wisselbeker en hoogste score beide koppels: team Eqib/RGN; 1e prijs koppel: Simon Minnesma en Sander Westerveld (Minnesma Kaatsclinics);  2e prijs koppel: Marion Teesink en Patrick Hekkert (Eqib); 3e prijs koppel: Erwin Blok en Harry Schaap (Ambassador Vermogensbeheer); Longest dames: Sylvia Scholten van Agteren (Eqib); Longest heren: Mitchell Schoorl (Textielstra); Neary dames/heren: Clemons Schellings; Golfchallenge ‘goal in one’: Theo Weerens (Ambassador vermogensbeheer) en Frits Sissing; Golfchallenge ‘breary’: Sander Westerveld (Minnesma Kaatsclinics).