Column

Frisse lucht!

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Kom op, even niet de gedachte bij… Maar we ontkomen er niet aan: op tv, sociale media, radio, in de winkel. Maar probeer de focus te verleggen. Stap naar buiten en ervaar wat frisse lucht voor je doet. Ik houd mijn hart vast voor de maatregelen die gaan komen.

We hebben allemaal hetzelfde doel, maar hebben ook allemaal een mening over hoe dat te bereiken. Ook ik, als drogist en als moeder. Het frustreert dat er zoveel kennis in de doofpot verdwijnt. Ondernemers zetten zich in voor zo weinig mogelijk besmettingen. Maar er komt een punt dat je als ondernemer niet meer kunt en voor je het weet je bedrijf omvalt en werknemers op straat staan. Het land verzwakt. Wat denk je dat stress met je doet?

Afgelopen week gingen de mondkapjes als warme broodjes over de toonbank. We doen het voor die ander, maar ik stik bijna! Dat geldt ook voor de mensen in de zorg. Tuurlijk hebben we dat ervoor over. Maar leerden we ook niet om eerst goed voor jezelf te zorgen zodat je dan voor die ander kunt zorgen? Die ander, dat ben jezelf! Gebruikt u vitamine D? Frisse lucht, beweging, goede voeding, aanvulling en ontspanning! Waarom ook alweer? Ja juist weerstand, daar was hij weer! Ik blijf erop hameren tot ik er zelf bij neerval. Voor die ander! Kom op Daan, nu nog niet… even de deur uit. Wandelen met mijn dochters en mem. Het bos in, frisse lucht. Even alles loslaten. Ontspan! Virussen gaan niet weg, ze zijn er altijd. Volgend jaar weer een nieuwe variant. Zorg daarom eerst voor jouw weerstand, dat bespaart die van een ander. Geef elkaar lucht!

Daniëlle Bakker
Daan’s Drogisterij

 

 

Delen