Cultuur

Frjemd Folk in Kortehemmen

Potlood Renske Woudstra

De Ierse en Schotse muziek van Frjemd Folk komt zondag 17 maart (14.30 uur) goed tot zijn recht in de middeleeuwse Kleastertsjerke (Boerestreek 13) van Kortehemmen. Frjemd Folk bestaat uit negen zangers en vier  muzikanten die verschillende instrumenten bespelen en soms ook meezingen.

De groep brengt  Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang.  De groep bestaat inmiddels twaalf jaar. In deze jaren is een  gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid.  Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal  folk-muziek.

Frjemd Folk heeft inmiddels meer dan honderd optredens op haar naam en heeft in 2014, 2016 en 2018  verschillende steden in Ierland en Schotland bezocht waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat.  In 2016 heeft de groep haar eerste cd ‘The Cliffs’ gepresenteerd.

In de Kleastertsjerke komen bekende en minder bekende nummers aan bod maar er zal ongetwijfeld ook worden teruggekeken op onze buitenlandse reizen. En natuurlijk wordt verteld over het Frjemd Folk Festival met bijzondere Folk groepen op zaterdag 29 juni.

De kerk is open om 14.30 uur.  De entree is €7,50.  Kaarten aan de deur, er kunnen maximaal 90 personen naar binnen.