Nieuws

Geen nieuwe supermarkt in Wijnjewoude

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De supermarkt in Wijnjewoude die op 19 juli door vlammen werd verwoest, wordt niet opnieuw opgebouwd. Volgens het SPAR-hoofdkwartier hebben alle betrokken dat met elkaar besloten.

Volgens een persbericht heeft ondernemer Johan Bosch aangegeven dat het opzetten van een geheel nieuwe winkel in toch een heel klein marktgebied meer van hem zal vragen dan hem lief is. Het broze bestaansrecht in combinatie met de brand, de uit te keren verzekeringsgelden en de investeringen gemoeid met de heropbouw van de winkel, hebben tot dit besluit geleid.

Een werkgroep in het dorp is al langer bezig om Bosch bij te staan in het zoeken naar een levensvatbare toekomst voor de supermarkt in het dorp. Een ‘verkenningsavond’ op 9 juli leverde nog veel ideeën op. De brand tien dagen later was voor de plannen een streep door de rekening.

De werkgroep geeft nog niet op. Volgens woordvoerster Marianne Hulsbergen vindt het dorp het nog steeds belangrijk dat er weer een supermarkt komt. “We zijn bezig verschillende mogelijkheden daarvoor te verkennen. De werkgroep is met veel energie bezig te zoeken naar een goede en duurzame oplossing.”

De winkel in Wijnjewoude was een neutrale winkel, die werd ondersteund door SPAR. De organisatie blijft ondernemer Johan Bosch begeleiden en adviseren bij de afronding. Volgens SPAR is de beslissing om de winkel niet opnieuw te openen in goed overleg met Johan Bosch genomen.

De personeelsleden van de winkel zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

 

Delen