Nieuws

Genieten van de brandweer

Camera Willy Wilpstra Potlood Arend Waninge

De brandweer heeft nog steeds een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Dat bleek afgelopen weekend maar weer eens tijdens het eerste Sweachster Brandweer Festival.

Wie droomde er als jongetje nu niet van het vasthouden van zo’n grote brandweerspuit? Of van een reis door de lucht in een ladderwagen van de brandweer? De kinderen konden het allemaal beleven in Beetsterzwaag. Het was zaterdag tijdens de verschillende demonstraties dan ook meer dan gezellig druk. De ambulancediensten lieten zien wat ze in huis hebben en natuurlijk bevrijdden de brandweermannen ook iemand uit een auto. Altijd weer een spectaculair gezicht.

Het idee was volgens de organisatie om als brandweerkorps samen iets te organiseren voor het eigen dorp. Samenwerken in het bedenken van een feest, net zoals de brandweermannen ook intens moeten samenwerken wanneer hun hulp wordt ingeroepen bij een brand, ernstig ongeval of een andere calamiteit. Zo wilden ze er nu samen een feest van maken. Rood was de centrale kleur, zoals zaterdagavond ook bleek bij het grote feest waar alle bezoekers in ieder geval iets roods aan moesten hebben. Anders was de toegang niet mogelijk.