Sport

Gorredijk niet meedogenloos genoeg

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge Map Amateurvoetbal

Akkrum wilde Gorredijk zondagmiddag geen ruimte geven om te voetballen. Die opdracht lukte. De Akkrumers wonnen met 3-0 en zijn daarmee ook nog eens koploper in de klasse 3D.

In de uitwedstrijd, oktober vorig jaar, ging Gorredijk onderuit door de eigen fouten. Zondag was de ploeg thuis niet meedogenloos genoeg en verzuimde het Akkrum al in de eerste 45 minuten op achterstand te zetten.

Dat beide ploegen last zouden hebben van de straffe wind die over het veld stond was duidelijk, Gorredijk verzuimde echter vooral in de eerste helft zeker vier opgelegde kansen te verzilveren en keek na de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan.

Gorredijk begon goed aan de eerste helft; met de wind in de rug zocht het veelal de aanval; maar het moest allemaal te mooi, over veel schijven en de laatste eindpass was vaak onzuiver of niet goed genoeg. Er viel, zelfs met de wind in de rug, in de eerste helft geen schot op doel te noteren. Aanvallen werden te ver doorgevoerd en Gorredijk verzuimde op het juiste moment de trekker over te halen. Akkrum speelde daarentegen compact, schuwde de duels niet en gokte op de counter.

En met succes. In de 24e minuut ontstond een 1-op-1 situatie die goed werd uitgespeeld en de mannen uit Akkrum op een 0-1 voorsprong bracht.

De tweede helft is amper twee minuten oud als een vrije trap, rand 16 meter, hard en laag wordt ingeschoten: 0-2. Gorredijk wilde zondag wel maar het lukte gewoon niet, Akkrum zat in duels overal bovenop en wist op de juiste momenten het spel van Gorredijk te ontregelen. Vooral middenvelder Marco Biegel was een ware plaag voor de defensie van de Blauw-Witten, gaandeweg de wedstrijd ging Gorredijk niet alleen tegen de wind in voetballen maar ook tegen zichzelf. Dat het de prima leidende scheidsrechter Kamp ontging dat de goalie van Akkrum hands maakte buiten de 16 deed er eigenlijk al niet meer toe.

Er werd nog meer zout in de wonden van Gorredijk gestrooid; rond de 65e minuut belandt een voorzet van rechts wat ongelukkig achter doelman Veenstra: 0-3. In de resterende tijd kon Gorredijk geen potten meer breken.