Sport

Gorredijk sluit af met een vijfklapper

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

In de laatste competitieronde voetbalden de kampioenen van Gorredijk zondag tegen het al gedegradeerde Winsum. De uitslag was helder: 5-0.

Onder heerlijke omstandigheden maar met heel weinig publiek deed Gorredijk zijn sportieve plicht. Na de kampioensfestiviteiten van vorige week stond de afgelopen week in het teken van ontspanning. Op vrijdag werd er niet getraind maar was de kantine omgetoverd tot een stadion waar een heuse FIFA competitie werd gehouden.

De wedstrijd was zondag zeer eenzijdig en speelde zich vooral af op de helft van Winsum. Al in de 3e minuut schoot Jelmer Posthumus van dichtbij een voorzet van rechts binnen: 1-0. In de 22e minuut was het topscoorder Mart van der Tuin die een penalty verzilverde. Amper drie minuten na de 2-0 stond de teller al op drie. De afscheid nemende Hille van Goinga was de maker. Om zijn koppositie in het klassement nog wat verder te versterken prikte Mart van der Tuin er na dertig minuten spelen nog één in: 4-0.

Het tweede bedrijf was het beeld niet anders, alleen ging het tempo nog verder omlaag. Alleen invaller Arne de Jong scoorde, hij bracht de eindstand op 5-0.