Sport

Gorredijk sluit partnership met SC Heerenveen

Potlood Arend Waninge

Voetbalvereniging Gorredijk heeft sinds dinsdag een sportief partnership met SC Heerenveen. De verbinding tussen de amateurclub en de betaaldvoetbalorganisatie moet beide partijen vooruithelpen. Gorredijk is de veertiende amateurclub waarmee SC Heerenveen de banden aanhaalt.

Voorzitter Cornelis Postma ziet de samenwerking helemaal zitten. “De vereniging betaalt voor het pakket, maar krijgt er enorm veel voor terug.”  Belangrijkste daarbij is het delen van de kennis die Heerenveen in huis heeft over allerlei voetbalaspecten en de zaken daaromheen. “Daar kunnen wij van profiteren. Heerenveen organiseert bijvoorbeeld een themabijeenkomst voor verzorgers, waarbij experts echt de diepte in gaan. En ‘Train de trainer’ is ook een prachtig project waar al onze trainers, zeker die van de jeugd, veel van kunnen opsteken. Daar profiteren de voetballers, en daarmee de hele vereniging, weer van. Het is ons doel om, zoals afgelopen seizoen ook het geval was, met tien of elf jongens uit het eigen dorp en opleiding in het eerste te spelen.”

Daarnaast is het voor Gorredijk mogelijk om vrijwilligers te belonen met het bezoeken van een thuiswedstrijd in het Abe Lenstra-stadion – de club heeft een aantal seizoenkaarten – en sponsoren van Gorredijk kunnen een keer een kijkje nemen bij de businessclub van SC Heerenveen. Het contact ontstond doordat Heerenveen regelmatig in Gorredijk heeft getraind. “SC Heerenveen wil de binding met de regio vergroten”, vertelt Cornelis. “En natuurlijk kan het zijn dat in de toekomst voetbaltalentjes uit onze opleiding nog eerder ontdekt worden door Heerenveen. Al hebben ze dat volgens mij nu ook al prima in beeld.” Daarnaast hoopt de voorzitter dat de samenwerking in 2020 een oefenwedstrijd van de profs in Gorredijk oplevert. “Dan bestaan we 100 jaar en het zou prachtig zijn als we dat op eigen veld kunnen vieren met een wedstrijd van SC Heerenveen.”