Sport

Goud en zilver voor acroteams SFK

Potlood Renske Woudstra

Teams van SFK uit Drachtster Compagnie veroverden zondag goud tijdens de vijfde en laatste plaatsingswedstrijd voor acro D/E teams in Surhuisterveen.

Lianne Kuipers en Roos Bergsma lieten op technisch gebied een strakke oefening zien bij de D junioren. Ze kwamen uit op een zesde plek. Het E junioren duo Alina Albada en Benthe Veenstra liet een mooie oefening zien met hier en daar nog een klein schoonheidsfoutje. Ze misten net het podium en eindigden als vierde. Het duo Andes Loopstra en Benthe Koopmans lieten een vlekkeloze oefening zien, met mooie elementen. Dit werd beloond met een zilveren medaille.

E jeugd duo Ankje van der Bij en Wencke Sijbranda liet zien dat ze sterker geworden zijn dit seizoen. Ze turnden een mooie oefening, maar achteraf bleek dat ze de drie elementen niet lang genoeg hadden uitgevoerd wat veel punten kostte.  Ondanks deze aftrek behaalden de meiden en nette vierde plaats.

Door een val tijdens het inturnen konden Hilde Koonstra, Silke Steendam en Rixt Deelstra geen oefeningen laten zien. Het trio heeft al wel een limiet voor het Fries Kampioenschap op zak.

Als allerlaatste van de dag was het de beurt aan het D junioren mixduo Leon Riddersma en Isa Bouwman. Ze lieten een mooie oefening zien met prachtige elementen. Het duo mocht hiervoor de gouden medaille in ontvangst nemen.