Nieuws

Groot bosonderhoud bij Lippenhuizen

Potlood Renske Woudstra

Eigenaar a.s.r. is tussen Lippenhuizen, Hemrik en Beetsterzwaag gestart met groot onderhoud aan zijn bossen. De dunning is nodig om een vitaal en divers bos met voldoende menging en goede houtkwaliteit te waarborgen. Door de kap krijgen jonge bomen meer ruimte om zich te ontwikkelen en daarmee de houtkwaliteit te verbeteren.

De bomen die worden geveld zijn gemarkeerd met een oranje ring. De stammen en stamstukken worden langs de boswegen opgestapeld in afwachting van transport naar de verwerkende industrie. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind augustus. Het bos blijft toegankelijk, met uitzondering van tijdelijk afgesloten paden. Eventuele beschadiging aan paden wordt na afloop van de werkzaamheden hersteld.

Bosgroep Noord-Oost Nederland voert de werkzaamheden uit. Voorafgaand aan de werkzaamheden hebben zij de aanwezigheid van dassenburchten, nestbomen, mierenhopen en bomen met holtes geïnventariseerd volgens de regels van de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer. De te beschermen elementen zijn gemarkeerd en worden tijdens de werkzaamheden ontzien.

 

 

Delen