Nieuws

Hoera, geslaagd!

Camera Willy Wilpstra Potlood Arend Waninge

Medewerkers van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland gingen woensdag op jacht naar vlaggen. Vlaggen met een tas er aan wel te verstaan. Hoera geslaagd, dat verdient een verrassing. Sa! ging in Gorredijk mee op pad.

We stappen bij Krista Hooghiemstra en Elizabeth Hoeksma in de auto. De dames hebben al een paar tassen gevuld met een oranje SeatZac en informatieve folders. Nog even de stickers op de auto en dan op pad, de Ringenoldusstrjitte in. “Ik zie een vlag”, roept Krista, “Hangt er een tas aan?” Nee, jammer, het is alleen maar een wimpel. Ja daar, een wapperende vlag aan de Roggeblom. Maar helaas, hier is al een Raboteam langs geweest.

Er volgt druk overleg in de groepsapp. Krista en Elizabeth besluiten terug te rijden naar de Rabobank aan de Stationsweg voor overleg met de andere teams in Gorredijk. We gaan richting westkant van de Compagnonsvaart. Dwars door drukke voorbereidingen voor de Wielerronde bereiken we ’t Weike. “Ik zie hier geen vlaggen”, stelt Krista vast. Maar dan: “Ja, ja, ja, daar over de brug!”

Chris(15)

Krista belt aan: “Is hier iemand geslaagd?” Jazeker dat is Chris Kromsigt (15), voor de theoretische leerweg aan de BHS. Elizabeth overhandigt hem het tasje. Wat hij nu gaat doen vraagt Krista. “Ik ga naar de opleiding voor onderwijsassistent.” “Kijk aan, voor de klas dus. Hoe spannend.”

De felicitatieactie is een landelijke actie van de Rabobank. “Het is voor de tweede keer dat we dit lokaal inzetten, vorig jaar was het een enorm succes.” Nee, het doel is niet om leden te werven legt Krista uit. De Rabobank is gewoon graag aanwezig bij sleutelmomenten in het leven zoals geboorte, het kopen van een huis of het behalen van het middelbareschooldiploma. Er zit dan ook handige info in de goodiebag, bijvoorbeeld over het regelen van je bankzaken als student of de dienst vriendengevraagd.nl waar leuke zomerbaantjes te vinden zijn die je samen met vrienden kunt doen.

Ella (16)

Terug op de route. We proberen het in de wijk bij het zwembad. De auto schiet langs de Doppen waar Elizabeth vanuit haar ooghoeken op het laatste moment een vlag spot. Doet de bel het wel? Geen gehoor, dan maar achterom. “Follek, follek”, kondigt Krista ons aan. En daar treffen we Elia Jelsma (16) met haar familie aan de warme maaltijd. “Is hier iemand geslaagd? Kijk eens aan, gefeliciteerd!” Een zeer welkom presentje vertelt moeder Carolien. “We ha jûn in ferrassingsfeest foar Elia. Se wie krekt wat fertrietlik omdat se foar gjin ien feest frege wie. Mar we kin fansels neat sizze.”

Elia is geslaagd voor vmbo kader techniek. “Ik gean straks nei de boukunde oplieding yn Drachten.” Krista en Elizabeth rollen de grote Rabovlag uit. “Nu even een selfie maken Elia. Die kun je posten op Instagram of Facebook met #HoeraGeslaagd. Kun je prijzen mee winnen.”

Op de foto: Elizabeth Hoeksma (Rabobank), geslaagde Elia Jelsma en Krista Hooghiemstra (Rabobank)