Nieuws

Ideeën opdoen op KrystEvent

Potlood Renske Woudstra

Met de feestdagen voor de deur organiseert Kaasboerderij De Gelder op zaterdag 30 november (11.00-15.00 uur) een KrystEvent. Diverse leveranciers tonen er hun producten en geven adviezen en ideeën voor bereiding.

“Wij verkopen bijvoorbeeld al een tijdje hamburgers en droge worst van  ganzenvlees”, vertelt Jenny Vogel. “Een echt streekproduct. Een jager uit Tijnje schiet de ganzen hier in de omgeving om de populatie onder controle te houden. Veel mensen hebben weinig ervaring met het bereiden van gans. Daar geven we tips over.” Ook is er een leverancier van scharrelkalkoenen aanwezig. Hij kookt ter plekke een stoofschotel met een chutney vol bessen. Het gaat om kalkoenen die bij een bessenkweker tussen de bessenstruiken scharrelen om het gras kort te houden.

Vanzelfsprekend is er meer dan alleen wild. Er zijn ook deskundigen aanwezig om tips te geven over combinaties met wijn en kaas en De Gelder is een van de weinige winkels in de omgeving die het speciale vruchtenroggenbrood van bakker Boonstra verkoopt. “Het gaat ons om een gezellige sfeer met koken in de praktijk, waarbij mensen die met kerst eens iets anders op tafel willen zetten op ideeën worden gebracht.” kaasboerderijdegelder.nl