Nieuws

Ingezonden: Huisarrest

Potlood Renske Woudstra

Het is vol in huis, de familie zit verplicht bij elkaar. Kinderen mogen niet naar school, vaders en moeders moeten als het kan vanuit huis werken. Een bizarre situatie. Een onzichtbare vijand waart rond: Covid-19.

Dicht op elkaar in huis moet men de dag door zien te komen,dus besluit men om lekker te gaan wokken. Gezellig, maar daar komt wel veel fijnstof bij vrij. Daar wordt nu even niet bij stilgestaan. Uit verveling gaat vader schuren, sauzen en verven. Voor dat laatste heeft hij terpentine nodig en dat verspreidt benzeen (net zoals bij sigarettenrook). De kinderen vermaken zich kort met de iPad, maar dat houdt niet lang stand.

Weldra ontstaan er strubbelingen. De hond ligt fijn in zijn mand te meuren, de baby heeft in de luier gepoept. In korte tijd is de sfeer én de atmosfeer in huis te snijden. Dus wordt besloten de ramen open te zetten om in ieder geval de atmosfeer te klaren. Helaas, buiten stinkt het ook. Ook daar hangt benzeen in de lucht, het stofje dat het typische geurtje aan houtrook geeft. Lekker? Ach ja, als je weet dat het kankerverwekkend is, krijgt dit geurtje toch wel een hele andere connotatie!

De overheid heeft gevraagd om in deze crisistijd rekening met elkaar te houden en naar elkaar om te zien. Geef uw medemens de mogelijkheid om het huis te luchten. Het is al erg genoeg dat we met elkaar opgescheept zitten in een betrekkelijk kleine ruimte. Dus gun uw medemens in deze bizarre tijden frisse lucht en laat uw houtkachel uit zolang de crisis duurt. Velen zijn u dankbaar, vooral de longpatiënten en de ouderen.

Stoker
Beetsterzwaag

Delen