Ingezonden

Ingezonden: Meten met meerdere maten

Potlood Redactie

George Orwell schreef het al in 1945: ‘All animals are equal, but some animals are more equal than othersWas het nu een fout besluit om in 2001 de Hoofdstraat in Gorredijk éénrichtingsverkeer te maken? Of moet de Hoofdstraat onder druk van de more equal animals weer tweerichtingsverkeer worden?

En voor some more equal animals maakt de gemeente Opsterland het wel heel erg bont. In 2019 stelde Opsterland de notitie ‘Reclameborden in de openbare ruimte in Opsterland’ definitief vast, bedoeld om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren door het aantal reclameborden te verminderen. De belangrijkste maatregelhandelsreclame/reclameborden zijn alleen nog toegestaan in winkelgebieden. 

Wat schetst mijn verbazing. Op de rotondes in Gorredijk staat de gemeente in strijd met haar eigen regels reclameborden toe voor een kledingwinkel en een supermarkt. Een andere regel: reclameborden of andere reclame-uitingen mogen niet binnen tien meter van een kruising worden geplaatst in het kader van de verkeersveiligheid. 

Of een rotonde valt hier niet onder of deze regel geldt niet voor de more equal animals. Gemeente Opsterland, wat moet ik doen om ook bij de more equals te behoren? Net als bij het terugdraaien van het tweerichtingsverkeer en reclameborden op rotondes wil ik graag dat het in het geniep genomen foute besluit van de bestemming Stationsweg 58 wordt teruggedraaid. 

Riemer Mulder 
Terwispel