Sport

Internationaal succes voor Stâl Boppeslach

Potlood Renske Woudstra

Draver Fado de Padd beleefde zondag een geweldig debuut op de Duitse drafbaan in Gelsenkirchen. Trainer Aonne de Wrede had een internationale race uitgezocht om zijn Franse pupil aan een nieuwe test te onderwerpen. Fado nam het met rijder John Dekker op tegen tien sterke tegenstanders.

Vlak voor 11.50 uur verzamelden de Nederlandse, Duitse en Franse deelnemers zich achter de startauto om de strijd aan te gaan om de PREIS VON VICHY, een race over 2.000 meter. Aonne de Wrede van Stâl Boppeslag in Lippenhuizen,  had in de afgelopen weken de training aangepast om Fado perfect voor te bereiden op zijn debuut in Duitsland waar in tegenstelling tot Nederland de races ‘rechtsom’ worden verreden.

Vaste pikeur John Dekker had vooraf met De Wrede het strijdplan doorgenomen. Dat plan pakte perfect uit. Ondanks het ongunstige startnummer 7 was Dekker met Fado pijlsnel van start gegaan en had daarmee een positie voorin veiliggesteld. Het duo bleef eerst in tweede positie aan de buitenkant om vervolgens af te zakken naar de vierd positie aan de buitenkant. Hierdoor kon Dekker halverwege de laatste ronde naar voren worden gebracht op de rug van een van zijn tegenstanders.

Vlak voor het ingaan van de laatste bocht sloeg John Dekker toe. Hij maande Fado tot meer snelheid, stuurde hem om de drukte heen naar buiten waardoor hij driedik de laatste bocht moest ronden. Bij het uitkomen van de laatste bocht versnel Fado nog één keer en liep met veel machtsvertoon alleen naar de finish.

Opnieuw een geweldige prestatie, goed voor € 1.300. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Met deze vierde overwinning van het seizoen heeft Stâl Boppeslach meer dan € 10.000 aan prijzengeld verdiend dat geheel ten goede komt aan het stimuleren van de sportactiviteiten die Sportstichting Dol Fijn organiseert voor haar bijzondere leden.

Delen