Cultuur

Jeugdtheater LEEF zoekt spelers

Potlood Renske Woudstra

Toneelvereniging Nij Bigjin uit Bakkeveen heeft al jaren veel jeugdleden. Het jeugdtheater LEEF is altijd op zoek naar bijzondere projecten om daarmee de jeugd van Bakkeveen en omgeving enthousiast te maken voor theater en toneel.

Met Brassband Opsterland presenteert LEEF in maart volgend jaar een gezamenlijk project: een muzikale en theatrale voorstelling. De jeugd krijgt hierbij ondersteuning van volwassenen die ook hun steentje bijdragen. Het thema van de voorstelling: Troch de tiid, een reis door de tijd. De Brassband studeert een aantal muziekstukken in die het publiek een reis door de tijd geven. Jeugdtheater LEEF verbindt deze muziek met korte sketchjes passend bij de muzikale periodes. Zoals een bezoekje aan Lodewijk de XIV, even hakken met de gabbers en een beeld van toekomstmuziek in de 22e eeuw.

De voorstellingen zijn gepland op 15 en 16 maart 2019 in De Mande te Bakkeveen. Voor deze productie wordt nog gezocht naar spelers vanaf groep 7 basisonderwijs. Geïnteresseerden zijn op 9 december om 10.00 uur welkom op de audities in de Dúnhoeke, Mjûmster Wei 16 te Bakkeveen. Meer informatie: leefbakkeveen@gmail.com.