Sport

Joke de Jong wint ‘Febo Perdok-bokaal’

Potlood Arend Waninge

Joke de Jong-Heida uit Langezwaag kreeg dinsdagavond de derde Febo Perdok-bokaal overhandigd door burgemeester Tjeerd van der Zwan. Ook Sietse van der Mei, voorzitter van AV Heerenveen en de naamgever van de bokaal Febo Perdok waren aanwezig.

Joke de Jong begon in de jaren tachtig met de triatlonsport. Later concentreerde ze zich meer op de loopsport en de laatste jaren op trails. Inmiddels is ze een fitte zeventiger die nog steeds trails in een rap tempo aflegt. Uit het juryrapport: “Ze is het voorbeeld voor andere leden van AV Heerenveen: je kunt lang doorgaan met sporten, mits je je grenzen kent en in acht neemt. En een positief lid van de vereniging: altijd positief en bereid om te helpen bij wedstrijden.”

De Febo Perdok-bokaal is door de gemeente Heerenveen ingesteld bij het afscheid van Febo Perdok als gemeentesecretaris van Heerenveen en wordt uitgereikt aan een persoon die een bijzondere bijdrage en/of bijzondere prestaties heeft geleverd voor de atletiek, loopsport, triatlon, wandelsport binnen de gemeente Heerenveen. Eerdere winnaars waren Saher Yousef en Jacob Visser.