Nieuws

Kensington hoofdact op Oerrock

Potlood Renske Woudstra

Kensington keert dit jaar terug als hoofdact op Oerrock. De 21e editie van het festival in Ureterp biedt volgens de organisatie weer een variëteit aan artiesten: rock, punk, retro, folk, rap, hardcore en country.

Kensington, met afstand de grootste rockband van Nederland, is op Hemelvaartsdag de absolute headliner van Oerrock. Frontman Eloi Youssef en zijn band sluiten op 21 mei de eerste dag van het festival af. Het programma start aan het eind van de middag met Miss Montreal, zo onderhand huisartiest van het festival. Nieuw is de Australische rockband Wolfmother, de eerste Aussies op Oerrock. Wolfmother is wereldwijd een begrip. Met frontman en gitaargod Andrew Stockdale en met wereldhits als ‘Woman’ en ‘Joker and the Thief’. Verder staan op Hemelvaartsdag optredens gepland van Kraantje Pappie, Rowwen Hèze, The Dirty Daddies, Maan, DJ Paul Elstak, Indian Askin, Toy Dolls, Joe Buck, Merol, Rob Dekay en de nummers één en twee van de Oerrock Play-Offs.

Primeur

De zaterdagavond is traditioneel ingeruimd voor de Tributebands. Vanuit de Verenigde Staten komt Rumours (Fleetwood Mac) naar Ureterp, ook een primeur voor Oerrock. Abba Fever, vorig jaar een groot succes, sluit de slotdag van het festival af. Verder in de line-up op zaterdag: The Fortunate Sons (CCR), Ultimate Guns N’ Roses, Katy Ellis (Katy Perry), Status Quotes (Status Quo), Lenny Jay (Michael Jackson) en het Italiaanse Bad Medicine (Bon Jovi). De invulling van het programma van de gratis toegankelijke vrijdagavond volgt later.

Om het publiek nog beter te kunnen bedienen past de organisatie de indeling van het festivalterrein weer enigszins aan. De foodcorner wordt opgesplitst in twee gedeelten om het aanbod van eten beter te spreiden over het festivalterrein. Daarnaast komt er een extra wc-gebied en krijgt de Cosy Corner-weide eigen toiletvoorzieningen.

GUTS

Voor de kaartverkoop heeft Oerrock een nieuwe partner: GUTS. Dit bedrijf gebruikt innovatieve technologie om eerlijk tickets te verspreiden. Tickets die via GUTS worden verkocht, worden geregistreerd in de blockchain en gekoppeld aan de smartphones van bezoekers. Dit maakt fraude technisch gezien praktisch onmogelijk. De online voorverkoop, met vroegboekkorting, begint op woensdag 15 januari om 8.00 uur. De combitoegang voor donderdag en zaterdagavond kost 38,75 euro.