Nieuws

Kinderen ontbijten met burgemeester Ellen van Selm

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Groep 8 van cbs De Opdracht uit Ureterp ging woensdagmorgen met burgemeester Ellen van Selm aan tafel in de raadszaal van het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt stond op het menu.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt: een initiatief om het belang van een gezonde start van de dag te benadrukken. De 43 kinderen namen zelf het ontbijt mee. Aan tafel maakten ze kennis met de burgemeester en mochten haar vragen stellen over haar werk.

Is het lastig om burgemeester te worden, vroeg een leerling. Een ander vroeg zich af of de burgemeester ook in het weekend werkt en of ze hobby’s heeft. Naast de vragen was er aandacht voor gezonde leefstijl in het algemeen en het belang van ontbijten in het bijzonder.

Burgemeester Ellen van Selm kijkt met plezier terug op dit bijzondere ontbijt: “Het was een lekker maar vooral gezond ontbijt  en volgens mij hebben we er met zijn allen van opgestoken dat het belangrijk is om elke dag goed te ontbijten. Het was een feest om met de kinderen aan de ontbijttafel te zitten.”

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Voor de zestiende keer op rij wordt een week lang aandacht geschonken aan een goede start van de dag met een ontbijt. Die aandacht is nodig omdat er nog steeds kinderen zijn die niet, of niet goed, ontbijten.

Meer informatie is te vinden op schoolontbijt.nl.