Sport

Knypster wielrenner bij winnende ploeg in Ureterp (met video)

Camera Willy Wilpstra Potlood Niels van Marle

De finale van de clubcompetitie in Ureterp verliep afgelopen weekeinde vlekkeloos. De koersen waren boeiend, het publiek genoot volop. Ondanks de soms herfstachtige weersomstandigheden. Martijn Dijkstra uit De Knipe was met De Jonge Renner het winnende team.

Voor Björn Bakker verliepen de races teleurstellend. De goede vorm van de laatste weken was er op zich nog steeds, maar de renner uit Wijnjewoude had een paar keer pech. ”Elke wedstrijd was er wel wat, helaas. Op zaterdag had ik een klapband en zondag miste ik de slag voor de kopgroep.” Ook als collectief verliep het voor zijn ploeg NWVG niet naar wens. Van een derde plek voor het weekend zakte de Groningse vereniging naar plek zeven.

Wendy Oosterwoud probeerde in het in haar thuiswedstrijd direct in de eerste ronde van 3,8 kilometer, maar ze werd al snel weer teruggehaald. Uiteindelijk kwam ze als negentiende over de finish. “Ik hoopte op het podium, maar dat zat er helaas niet in.” Met haar ploeg NWVG eindigde ze uiteindelijk als zesde in het algemeen klassement en daar was Oosterwoud tevreden mee. “In de ploegentijdrit werden we door een paar foutjes net vierde en op zaterdag won een ploeggenootje van me de omloop over 150 kilometer.” De eindzege in het klassement bij de vrouwen ging uiteindelijk naar het Zuid-Hollandse team Jan van Arckel. >>

Succes was er dus wel voor Martijn Dijkstra uit De Knipe. De coureur van De Jonge Renner, een ploeg uit het Brabantse Oosterhout, verzamelde over het hele weekeinde genoeg punten om alle andere teams achter zich te laten. De winst in de ploegentijdrit, in exact 14 minuten werkte De Jonge Renner het parcours over 12 kilometer af, op zondagochtend hielp daarbij uiteraard. “Dat was echt de kers op de taart, dat we daarin lieten zien dat we de beste zijn”, aldus Dijkstra. “We stonden al vanaf de eerste wedstrijd bovenaan, dus er was druk om dat ook vast te houden. Maar met een sterke ploeg is dat zeer goed gelukt.”

Dijkstra genoot van het rijden in eigen omgeving. “Erg mooi, zo’n finale dicht bij huis.” Individueel had Dijkstra ook graag succes geboekt, maar dat zat er niet in. “Zaterdag was het een hectische omloop en heb ik het met een ultieme aanval in de laatste kilometers nog wel geprobeerd. Op zondag was het zaak om in het criterium de eindzege veilig te stellen, dus moest ik in de openingsfase van de koers al veel inspanningen leveren om te controleren. Dat brak me later op. Maar al met al ben ik zeer tevreden.”

Ook de organisatie in Ureterp keek met een zeer voldaan gevoel terug op het evenement. ,,QUOTE’’, aldus Roelof Bosma van de Wielerstichting Ureterp. ,,QUOTE.’’