Sport

Kuifje wint Opsterlandse WAMPEX

Potlood Renske Woudstra

De Groep Kuifje uit ’t Harde won afgelopen weekend de Opsterlandse WAMPEX. Zij hadden met 5 uur en 37 minuten de snelste looptijd. Door het missen van één letter op de wedstrijdkaart is hun eindresultaat 5:52 uur.

Tweede werd de groep Radio-actiefjes uit Zwolle met een eindtijd van 6:17 uur. De derde prijs ging naar Snel van Begrip uit Amsterdam (6:24 uur). De enige perfecte letterkaart was van de groep Koekiemonsters uit Hallum. Zij werden 22e.

Door afmelding van 9 teams gingen 80 teams van start bij deze eerste editie, twee groepen vielen uit. Daarnaast vervoerde de bezembus van Taxi Moll een aantal individuele uitvallers naar de finish. De Groep LG Clan uit Bolsward was met 10:11 uur het langst onderweg.

Door de droogte van de afgelopen periode lag het terrein er prachtig bij. De totale lengte van de tocht was 27,2km, uitgezet in de regio Ureterp-Wijnjewoude. 23 Groepen kozen onderweg voor de korte variant van 21,2km. De volgende edities worden gehouden op 16 en 30 november. Inschrijven is nog mogelijk: wampex.nl

 

 

Delen