Nieuws

Kunsthandelaar strijkt neer in Gorredijk

Potlood Renske Woudstra

Will Vos uit Groningen opende recent kunsthandel en galerie L’Authentiek aan de Hoofdstraat 64. “Ik heb jarenlang schilderijen verzameld. Ze hingen op verschillende plekken in mijn huis en ik heb er enorm van genoten. Nu geef ik anderen de kans om dat ook te doen.”

Naast zijn eigen collectie hangt er ook werk van anderen. Bijvoorbeeld schilderijen van oude meesters zoals romantisch landschapsschilder J.J. Spohler en van Petrus Gerardus Vertin die met name veel stadsgezichten schilderde. Maar ook hedendaags werk van fijnschilderes Ytje de Jong en realistisch impressionist Gert-Jan Veenstra hangt bij L’Authentiek. De collectie van de nieuwe galerie bevat geen abstract werk. “Bij alle schilderijen kun je duidelijk zien wat het voorstelt.”

Will Vos helpt bezoekers graag bij de aanschaf van een schilderij. “Ik kan kijken wat bij een collectie past. Een schilderij moet je weloverwogen aankopen.” Het ligt in de bedoeling om tweemaal per jaar een kunstveiling te organiseren. De kunsthandelaar koopt ook schilderijen in. “Maar wel alleen kwalitatief goed werk, voorzien van signatuur.” Daarnaast verricht Will Vos taxaties en kan ze het restaureren of schoonmaken van een schilderij verzorgen. “Eerst heb ik in Groningen gekeken naar een geschikt pand en daarna in een steeds grotere cirkel om de stad. Zo kwam Gorredijk op mijn pad. En ook nog schuin tegenover het museum, dat is een leuke link. Gorredijk lijkt nog niet zo kunstminnend dus ik dacht, laat ik daar wat aan toevoegen.”

L’Authentiek is geopend van donderdag t/m zaterdag (10.00-17.00 uur); dinsdag en woensdag op afspraak. Contact: L_authentiek@outlook.com of 06-3080 4590.

Delen