Sport

Kwalificaties voor EK acrogym

Potlood Arend Waninge

Na ruim anderhalf jaar stonden acht teams van Acro Academy Noord Nederland afgelopen zaterdag voor het eerst weer op een wedstrijdvloer. Ze haalden in de eerste kwalificatiewedstrijd de limiet voor het EK acrogym, in september in het Italiaanse Pesaro.

De hoogste scores kwamen zaterdag op naam van het Junioren damespaar Tess Offringa uit Bakkeveen en Esmee de Graaf uit Houtigehage. Met hun elegante balansroutine en de dynamische tempo-oefening bewezen zij dat ze thuishoren op het EK, waarvoor ze zich rechtstreeks plaatsten. Ook hun combi-oefening werd bekroond met een fantastische score die de limiet ver oversteeg.

De elfjarige Jannah Eppinga uit Frieschepalen pakte samen met haar acropartners Sarai Huitema en Chaja Vos een van de twee kwalificatietickets. Na de eerste strakke balansoefening kreeg de damesgroep, die nog maar een paar maanden samen traint bij hun tempo-oefening, vanwege een val helaas te maken met aftrek. De kwalificatie was even onzeker. Maar met hun sierlijke combi-oefening behaalden zij alsnog voldoende punten.

Er volgen in juli en augustus nog twee kwalificatiemomenten. Alhoewel Tess en Jannah en hun partners al verzekerd zijn van een plek op het EK, zullen zij ook aan deze kwalificaties meedoen. Al is het maar voor de wedstrijdervaring, die ze de afgelopen twee seizoenen vrijwel niet hebben kunnen opdoen.

 

 

Delen