Sport

LDODK wint zonder geblesseerde Betty

Potlood Renske Woudstra

LDODK/Rinsma Fashion boekte zondag bij de start van een nieuw seizoen Korfbal League op overtuigende wijze een overwinning tegen Fortuna. De 32-22 zege kwam tot stand zonder de inbreng van Betty Jansma. De 27-jarige korfbalster uit Rottevalle keek geblesseerd toe.

Tijdens de oefenwedstrijd van LDODK tegen DOS’46 liep Betty een gebroken neus op. De neus moest door een KNO-arts worden gezet en Betty had bovendien een flinke hoofdkwetsuur. “Of het een hersenschudding was? Geen idee. Dat is namelijk altijd lastig te bepalen. Maar ik had wel echt hoofdpijn en de andere symptomen die daarbij horen.” Zo kon Betty de eerste week geen geluid en licht verdragen. “Na het voeren van een gesprek moest ik echt even bijkomen. Gelukkig gaat het nu alweer wat beter.”

Inmiddels heeft ze zich een gezichtsmasker laten aanmeten om zo weer te kunnen korfballen. “Al komt DVO komende zaterdag waarschijnlijk nog te vroeg. Zover ben ik nog niet. Ik hoop deze week weer wat te kunnen fietsen en dan vervolgens wel snel het veld weer in te kunnen. Thuis op de bank zitten is niks voor mij. Gelukkig hoef je niet weer van alles op te bouwen, zoals bij een spierblessure.” Haar eigen fanatisme zorgt dus voor een ‘gezonde’ vorm van ongeduld, maar Betty zag tegen Fortuna ook dat ze niks hoeft te forceren. “De selectie van LDODK is breder geworden en we kunnen iets opvangen. Lieneke Pries deed het zondag hartstikke goed. Ik was vooraf echt zenuwachtig en zeker in het begin was de wedstrijd ook echt spannend. Maar op een gegeven moment zag je ook dat het voor ons de goede kant zou gaan opvallen.”

De winst in de openingswedstrijd, voor opnieuw volle tribunes in Sport- en Ontspanningscentrum Kortezwaag, bevestigde dat LDODK dit seizoen opnieuw bovenin kan meedraaien. “Met deze groep kunnen we echt wat bereiken”, weet ook Betty. “Er zullen ook zware wedstrijden tussen zitten, maar we hebben echt veel kwaliteit.”