Ondernemen tijdens lockdown

Lockdown: Afhankelijk van sneupers

Camera Sietse de Boer Potlood Redactie

De lockdown en de coronacrisis treffen iedere ondernemer op een andere manier. Met doorzettingsvermogen en creativiteit probeert iedere ondernemer op de situatie in te spelen. Sapeilt wekelijks de stemming bij drie van hen. Deze aflevering nemen we een kijkje bij Dump67 in Jubbega.

De winkel van Dump67 ziet er goed gevuld uit. Liefhebbers van bijvoorbeeld leger- en outdoorartikelen kunnen er te kust en te keur. Het assortiment bevat ook veel survival-attributen, rugzakken, schoenen en kleding.

Maar wanneer André en Geke Knippenborg de vraag krijgen of het een beetje loopt, antwoorden zij: “Nee. Natuurlijk, alle handel is welkom, maar wij merken toch heel erg dat onze klanten minder van webwinkelen houden.”

Dump67 moet het volgens André en Geke meer hebben van sneupers. “Soms lopen mensen hier wel een uur rond. Het zijn deels vaste klanten, maar ook heel veel mensen die hier langsrijden en dan nieuwsgierig worden.” Eind januari 2020, een paar maanden voor corona de kop opstak, namen André en zijn vrouw Geke Dump67 over.

“Een hele investering. We waren net de voorraden aan het aanvullen toen alles plat ging. Dat is wel even schrikken.” Gelukkig kwam er voor de zomer enige verlichting. “We hebben ook een leuke zomer gehad. Tot in september heb je hier het voordeel van recreatieverkeer en van de toeristen in de buurt.”

Maar sinds half december zijn de deuren dicht. “En omdat wij het bedrijf pas begin vorig jaar hebben overgenomen, vallen we ook buiten alle regelingen. Dat is vervelend, maar we kunnen er niet veel aan veranderen.”

André en Geke kijken nu met smart uit naar de start van het voorjaar dat hopelijk gepaard gaat met het einde van de lockdown. “Dan kan iedereen weer ontdekken hoe mooi uitgebreid ons assortiment is.”

dump67.nl