Ondernemen tijdens lockdown

Lockdown: Lastige start nieuw bedrijf

Potlood Redactie

De huidige lockdown kwam voor veel ondernemers halverwege december als een complete verrassing. Voor de zoveelste keer moesten ze plannen bijstellen. Maar ondernemers blijven ondernemers en kijken altijd vooruit. Sapeilt wekelijks de stemming bij drie ondernemers, deze aflevering nemen we een kijkje bij Mevrouw Pollewop in Beetsterzwaag.

Ze was nog maar drie dagen geopend en toen kon ze de deuren alweer sluiten. Met haar Baby Spa hoort Daisy Reitsma tot de nietmedische contactberoepen en daardoor valt ze onder de lockdown. “Ik wist dat het in coronatijd lastig zou zijn om een nieuw bedrijf te beginnen, maar dit is wat ik wil. Bovendien kwam er een leuk pand op mijn pad en stond ik na twee jaar ziekte te springen om weer aan de slag te gaan.”

Onder de naam Mevrouw Pollewop is haar bedrijf gevestigd in een van de ruimtes aan de Vlaslaan die eerder onder Het Klaverblad vielen. “Een babyspa is een soort jacuzzi voor baby’s.

De kinderen kunnen zich daar helemaal ontspannen en vrij bewegen. Zo worden bewegingen gestimuleerd die baby’s anders niet doen. Het is heel leuk voor de baby en de moeder en het kan bovendien helpen wanneer een baby last heeft van bijvoorbeeld krampjes of spierspanningen.” Voor Daisy is haar nieuwe bedrijf een carrièreswitch nadat ze eerst jarenlang actief was als financieel adviseur.

“Het is een sprong in het diepe, maar het is mijn droom om iets te doen met moeders en baby’s. En babyspa’s zijn er niet veel in het Noorden.”

Eerder startte Daisy in Beetsterzwaag al met een Meet the Mem, een soort moedercafé. Nu ze noodgedwongen geen baby’s en moeders kan ontvangen, werkt Daisy haar plannen verder uit. “Bovendien verkoop ik al heel wat cadeaubonnen die in kraampakketten terechtkomen. Ik ben de klanten als het ware al aan het sparen.” mevrouwpollewop.nl  

Delen