Ondernemen tijdens lockdown

Lockdown: Voorbereiding op verhuizing  

Camera Sietse de Boer Potlood Redactie

De lockdown en de coronacrisis treffen iedere ondernemer op een andere manier. Met doorzettingsvermogen en creativiteit probeert iedere ondernemer op de situatie in te spelen. Sapeilt wekelijks de stemming bij drie ondernemers. Deze aflevering nemen we een kijkje bij Us Hoekje in Gorredijk.

Marieke Buruma en Us Hoekje zitten midden in de voorbereiding van een verhuizing. En dat is momenteel voor de modebranche een unicum. De aanleiding is dan ook speciaal. De huidige winkel aan de Hoofdstraat maakt plaats voor een nieuwe vestiging met parkeerterrein van de Aldi. Eind maart, begin april opent Marieke een nieuwe winkel verderop in de Hoofdstraat. 

De voormalige Takko-winkel is nu nog leeg, maar in gedachten heeft Marieke de indeling al helemaal voor ogen. “Een droom komt uit. Een grotere winkel en nog dichter bij de brug ook.” Sinds de huidige winkel aan het begin van de Hoofdstraat door de lockdown gedwongen gesloten is, verkoopt Marieke nog wel kleding online. “Maar het grootste deel van mijn klantenkring is niet zo van het online shoppen. Het aantal bestellingen verschilt per week sterk.

Omdat ik de klanten ken en weet wat ze willen, komt gelukkig maar een klein deel van de bestellingen retour.” Nu het afhalen bij de winkel weer is toegestaan, merkt Marieke direct meer drukte. Er hangt op dit moment alleen winterkleding in de rekken. De zomercollectie laat Marieke pas begin maart komen, net voor de opening van de nieuwe winkel. “Het assortiment wordt uitgebreid met onder andere een merk voor jongeren en het damesmerk Only Carmakoma voor dames met een maatje meer.

En we gaan ook, vooral trendy, schoenen verkopen. We worden geen schoenenzaak, maar het is mooie handel voor erbij.” Ondanks een heel vreemd jaar, waarin ze ook nog eens moeder werd, kijkt Marieke vol vertrouwen vooruit. “Ik ben optimistisch en ga altijd uit van eigen kracht.”  

facebook.com/ushoekje