Nieuws

Makelaarsstaf voor Sierd Moll

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Makelaar Sierd Moll werd dinsdag mooi in de maling genomen door zijn eigen team onder leiding van echtgenote Petra. Nietsvermoedend kwam hij terug van een makelaarsgesprek met een ‘klant’ die in het complot zat. Terug op kantoor stond de volgende afspraak gepland, dacht hij. Totaal verrast trof hij echter in zijn achtertuin een grote groep familie en vrienden aan. “Surprise!!” Want dinsdag 28 juli was het op de kop af 25 jaar geleden dat hij als makelaar werd beëdigd.

Willem Donker, voorzitter van NVM afdeling Friesland, neemt het woord. “Do bist yn Grins beëdige as makelder. Dêr hast fiif jier sitten en doe kaamst nei De Gordyk. Yn no time hast een prachtkantoar delsetten. En stiest by de Fryske makelders heech yn de ranking om dyn kreativiteit en produktiviteit.” Donker overhandigt de bij het jubileum behorende oorkonde. Sierd Moll: “Sjonge, ik bin hielendal flabbergasted.”

Bij het jubileum hoort ook een cadeau: het makelaarsstafje, een uit de zestiende eeuw stammend bewijs voor een bonafide makelaar. Even leek het erop dat het stafje uit de NVM-traditie zou verdwijnen. Donker: “Se hienen yn plak dêrfan wat oars betocht. Mar dêr ha alle foarsitters tsjinstimd.” Toch krijgt Sierd Moll het nieuwe aandenken: een betonblokje met daarop het stafje in plexiglas gegraveerd. Later krijgt hij ook nog het traditionele houten exemplaar, maar dat moet eerst bijgemaakt worden. Voor de foto mag hij eventjes het exemplaar van Donker vasthouden. Dan is het de beurt aan Sierd Moll voor een speech. “Moai dat jim der binne. Dat wie ‘m.”