Sport

Mildam heeft de smaak te pakken

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

Mildam kende als promovendus een moeizame start in de derde klasse, maar de laatste vier wedstrijden stromen de punten binnen. Zondag won de ploeg bijna probleemloos van de buren uit Nieuwehorne. UDIROS scoorde tweemaal, maar Mildam vond vijf keer het net.

“Dat is wel een groot verschil met de eerste seizoenshelft”, aldus Chris Wagenaar, aanvoerder van Mildam. “Toen waren we heel vaak niet veel minder dan de tegenstander, maar scoorden we heel moeilijk. Nu maken we er twaalf in de laatste twee wedstrijden.” Tegen concurrent Lemmer werd het een week eerder namelijk al 7-0.

Zondag kwam Mildam na 12 minuten op voorsprong via een treffer van Nordin Scholten. “Hij kwam naar binnen vanaf rechts en schoot hem met zijn verkeerde been zomaar onderkant lat binnen. Dat is natuurlijk heerlijk. En de 2-0 was ook een prachtige goal. Een lange pass van onze laatste man Thierry Modderman op Johan Lems, die aflegde op Nordin, die heel mooi binnen schoof.”

Met die 2-0 leken Mildam en UDIROS de kleedkamer op te gaan zoeken, maar vlak voor de pauze moest Mildam de aansluitingstreffer van Jorrit Heida incasseren uit één van de weinige gevaarlijke aanvallen die de gasten op de mat legden. “Toen dacht ik even dat we met een rotgevoel aan de thee zouden gaan, maar gelukkig was daar weer Nordin, die dus zijn derde maakte.”

In de tweede helft hield Mildam de controle, mede door de puike conditie. Invaller Frank de Jong zorgde voor 4-1 en kreeg in de slotminuut nog een strafschop mee, die werd benut door Lens. Tussendoor scoorde Niklas Tarvajärvi nog namens UDIROS.

Wagenaar ziet volop perspectief voor Mildam om het debuutjaar in de derde klasse met handhaving af te sluiten. “We hebben weer aansluiting op de ranglijst en we gaan genoeg punten pakken om er in te blijven. Het grote verschil naast het afronden van de kansen? Nou, gewoon de mouwen omhoog stropen en vol het gas er op houden. Dat werkt voor ons prima.”

Nummer negen UDIROS heeft nog altijd een punt meer dan Mildam, Gorredijk staat drie plaatsen hoger met slechts één punt meer. De verschillen zijn dus zeer klein in 3D.