Nieuws

Mondkapjes bij ZuidOostZorg

Potlood Arend Waninge

Zorginstantie ZuidOostZorg gaat het gebruik van mondkapjes op haar locaties uitbreiden. Zorgmedewerkers krijgen het dringende advies om mondkapjes te dragen tijdens contactmomenten met bewoners.

Volgens woordvoerder Dirk Jan Veenstra is dat een wens van een toenemend aantal medewerkers, bewoners en familieleden van bewoners. “Ik begrijp ook dat het niet altijd prettig werken is, het roept ook veel vragen op. Maar wij vinden dit nu een logische stap.”

Met deze stap loopt ZuidOostZorg voor op andere zorginstellingen. Het dringende verzoek geldt ook voor vrijwilligers die actief zijn op de locaties. Familieleden die op bezoek komen bij bewoners hoeven geen mondkapje te dragen. “Zolang ze maar de anderhalve meter afstand bewaken. Onze medewerkers komen vaak binnen die afstand om zorg te kunnen verlenen.”

ZuidOostZorg past het bezoekbeleid niet aan. Er zijn op de meeste locaties geen beperkingen aan het bezoek. Alleen op locatie Ikenhiem in Beetsterzwaag geldt momenteel een maximum van twee bezoekers per bewoner. Dit houdt verband met een recente positief geteste medewerker op Ikenhiem. In de woningen binnen Ikenhiem waar deze medewerker actief is, geldt maximaal één bezoeker per bewoner. Alle bezoekers van Ikenhiem moeten wel verplicht een mondkapje dragen.

ZuidOostZorg heeft onder andere locaties in Gorredijk (Miente en Voltawerk), Beetsterzwaag (Ikenhiem) en Ureterp (Lijte en Lijtehiem).