Sport

Natte WAMPEX

Potlood Renske Woudstra

De Radio-actiefjes uit Zwolle waren vrijdag het snelste team op de eerste van drie dagen WAMPEX 2019. Zij legden het 27,5km lange parcours in de omgeving van Bakkeveen-Siegerswoude-Frieschepalen af in 5:49 uur. Omdat zij onderweg ook alle juiste letters verzamelden is de looptijd ook hun eindresultaat.

De groep Snel van Begrip uit Amsterdam had de snelste looptijd (5:46uur), maar zij hadden helaas twee onjuiste letters genoteerd en kregen daarvoor een half uur bijtelling. De groep Zuiblij uit Zuidhorn werd derde met een perfecte letterkaart en een eindresultaat van 6:25uur.

De 444 deelnemers, verdeeld over 86 groepen, kwamen uit het hele land. Er waren twee groepen uit Belgiƫ. De groep Greppels uit Zwinderen was het langst onderweg (11:23uur). De laatst binnenkomende groep meldde zich zaterdagochtend om 8.36 uur aan de finish. WAMPEX I werd gehouden onder buitengewoon regenachtige omstandigheden. Ondanks het slechte weer viel het aantal uitvallers mee. De bezembus van Taxi Moll bracht 37 uitvallers naar de finish.

De volgende edities zijn op 15 en 29 november. Inschrijven is nog mogelijk.

 

Delen