Ondernemen

Nieuw bedrijfsverzamelpand: ‘Molkpoeier’

Potlood Arend Waninge

De geschiedenis van aan de zuivel gerelateerde bedrijven in Gorredijk vormt de inspiratie achter de naam en de inrichting van ‘Molkpoeier’, een bedrijfsverzamelpand aan de Wetterwille.

Het gaat om het voormalige kantoor van Tetra Pak dat sinds 2009 grotendeels leeg stond. De naastgelegen proeffabriek van dit melkverwerkingsbedrijf draait nog steeds. Kantoor-Friesland ontwikkelde voor het kantorenpand een concept dat linkt aan de industriële geschiedenis van Gorredijk: de Kannefabryk van De Jong en Voltawerk (Stork). Daan Ruiter: “Een concept brengt sfeer, uitstraling en beleving voor ondernemers en hun gasten. Het concept van ‘Molkpoeier’ komt in het hele pand terug. Bij binnenkomst zie je al meteen een koe staan, ons boegbeeld.”

De inrichting van de kantineruimte verwijst ook naar de zuivel. Lampen bestaan uit melkstellen, er hangen laboratoriumjassen aan de kapstok, van melkbussen zijn stoelen gemaakt en op de muur staan verschillende formules geschreven. ‘Molkpoeier’ kent inmiddels zes bewoners: Lijnco, Marlan, John Melis Ecologie, Timpaan Groep, Sport Fryslân en 66Marketing. “Ondernemers trekken ondernemers aan, het is een soort van sneeuwbaleffect. Er zijn nog enkele ruimtes beschikbaar. www.kantoor-friesland.nl.