Ondernemen

Nieuw of gerenoveerd, in de keuken kan alles

Camera Sietse de Boer Potlood Wim Bras

Een nieuwe keuken uitkiezen bij Haanstra Keukens in Katlijk kan altijd. Maar als je op ziet tegen romslomp en brekerij kan ook renovatie uitkomst bieden.

Aan een foto van de bestaande keuken hebben Jantsje Haanstra en Bert te Pest vaak al genoeg om te kunnen beoordelen of renovatie een alternatief kan zijn. “Als de basis nog goed is: waarom niet? Relatief goedkoop kijk je dan tegen een nieuwe keuken aan. En je bespaart de rommel van het hakken en breken bij het verwijderen van de oude keuken.” Tussen de opstellingen van de modelkeukens hebben de keukenspecialisten uit Katlijk een aparte afdeling ingericht met honderd verschillende voorbeelden van fronten en kastdeurtjes. “In elk kleurnummer op de staalkaart te leveren. Hebben klanten hun keuze bepaald, dan laten we de onderdelen op maat maken. Vervolgens monteren we het geheel, eventueel met nieuwe apparatuur, thuis bij de klant af.”

Duurzame optie

De beoordeling of renovatie zin heeft, berust op ervaring, zegt Jantsje. “Mijn ouders maakten Haanstra Keukens tot een begrip in deze omstreken. Voordat Bert en ik het bedrijf in 2016 overnamen, werkte ik al twintig jaar in de zaak.” De twee houden vast aan de vertrouwde merken: de Duitse voorloper in designkeukens Häcker en de Nederlandse maatwerkspecialist Tristar. Leveranciers die volgens Jantsje kwaliteit paren aan vernieuwing. “Met dergelijke keukens kan je een tijd voort. Wil je op een gegeven moment toch wat anders dan is renovatie een duurzame optie. Wij nemen ruim de tijd om de mogelijkheden door te nemen, met heldere en transparante offertes met eerlijke prijzen. Veel van onze renovatieklanten kochten hier ooit een keuken. Maar ook mensen die elders een keuken kochten, zijn welkom.”

Koopjeshoek

De afgelopen twee jaar zijn alle showroomkeukens in de showroom vernieuwd. “We hebben nu zestien up-to-date-keukens van landelijk tot design staan”, vertelt Bert. “Doel is twintig modelopstellingen waarlangs mensen een route kunnen volgen. Vanwege de drukte staan die plannen even geparkeerd.” Nieuw is ook de koopjeshoek: een aparte ruimte met inbouwapparatuur, kasten, aanrechtbladen en andere accessoires. Niet of nauwelijks gebruikte onderdelen die klanten bij nader inzien toch liever verruilden voor wat anders en die nu voor een prikje de deur uitgaan.

Kurklaag

Keukenvloeren vormen vaak een probleem, weet Bert. Op harde plavuizen of tegels valt gauw iets stuk en een laminaatvloer is op den duur niet bestand tegen de nattigheid van het dweilen. Zoekend naar een oplossing kwam hij uit bij COREtec, een innovatieve pvc-vloer van Amerikaanse makelij met een onderlaag van kurk. “COREtec kun je makkelijk over een bestaande vloer en vloerverwarming heen leggen door het simpele kliksysteem. De kurklaag veert mee en neemt zo oneffenheden weg. De vloer voelt ook een stuk warmer aan dan een tegelvloer en je kan er nog eens een kopje op laten vallen. We hebben inmiddels negen opstellingen in de showrooms voorzien van een COREtec-vloer.” Zondag 4 november is Haanstra Keukens Friesland geopend van 11.00 tot 17.00 uur. haanstrakeukensfriesland.nl

Delen