Nieuws

Nieuw record club van Tante Ruurdtje

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De werkgroep Gorredijk heeft inmiddels voor meer dan 200.000 euro bij elkaar gehandwerkt voor de Nierstichting. Het is de dames voor de tiende jaar op rij gelukt om op de jaarlijkse ‘afrekenavond’ een cheque van 10.000 euro te overhandigen.

De 91-jarige Ruurdtje de Vries-van Dijk is al 41 jaar de drijvende kracht achter de werkgroep Gorredijk van de Nierstichting. Dinsdag was er bij bouwbedrijf Van Wijnen een feestelijke bijeenkomst waar bijna alle vijftig handwerksters van de werkgroep. De dames van de werkgroep Gorredijk brengen het geld binnen met handwerken. Sokken en truien, sjaals en ander handwerk, alles voor het goede doel.

Dit jaar was Wouter Langeveld, plaatsvervangend directeur van de Nierstichting, aanwezig om de jaarlijkse cheque van 10.000 euro in ontvangst te nemen. Ook vertelde een jonge nierpatiënt zijn aangrijpende verhaal.

Het geld wordt onder andere ingezet voor onderzoek en de ontwikkeling van de draagbare kunstnier, die het leven voor nierpatiënten een stuk dragelijker kan maken vanwege een grotere bewegingsvrijheid en de betere behandeling van de ziekte.

Ruurdtje heeft altijd volop voorraad. Iedereen die belangstelling heeft voor de producten kan zich bij haar melden: 0513-462 579.