Sport

Nieuwe mijlpaal voor UDIROS Outdoor

Potlood Renske Woudstra

UDIORS Outdoor opende zondag het nieuwe gedeelte van haar trainingsaccommodatie bij het sportcomplex in Nieuwehorne. Daarmee is het oefenterrein verdubbeld. De club bedacht en bouwde zelf de nieuwe stellage met apenhangen, verschillende soorten lianen en swingovers. Bestuurslid Rinske Wierda: “Eind vorig jaar hebben we met alle leden nagedacht over welke hindernissen we nog graag op het terrein wilden hebben. Nu is het resultaat klaar.”

UDIROS Outdoor groeit snel. Na de oprichting in 2017, als onderdeel van de omnisportvereniging, trainen er bij de club inmiddels ruim 120 atleten op diverse niveaus. Twaalf trainers verzorgen bijna dagelijks een survival, bootcamp of looptraining. “Het gaat snel. Een volgende uitbreiding hebben we al in gedachten”, aldus voorzitter Robert-Jan Ritsema.

Tijdens de opening werden de leden bijgepraat over de eigen survivalrun, de U3 Run, die UDIROS gaat organiseren in maart volgend jaar. Met de run willen de atleten iets toevoegen aan de survivalkalender van Nederland. Het parcours wordt uitgezet rondom het cijfer 3: in teams van 3, 3 rondes en 3 variaties in en rondom het dorp. De verschillende buurten gaan zorgen voor speciale doorkomsten van de deelnemers.