Nieuws

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Ondanks dat de Opsterlandse gemeenteraad maandagavond niet stemde over het collegeakkoord tussen Opsterlands Belang, PvdA en ChristenUnie, werden de drie nieuwe wethouders wel gekozen. Alle drie kregen ze de volledige steun van de raad.

Rob Jonkman uit Siegerswoude begint namens de ChristenUnie aan zijn derde termijn als wethouder. Anko Postma uit Nij Beets behoudt de wethouderstoel van Opsterlands Belang, die hij bijna een jaar geleden tussentijds overnam van Piet van Dijk. Helemaal nieuw in het college is Libbe de Vries uit Frieschepalen die namens de PvdA toetreedt tot het college van B en W. Daarmee is de PvdA na twee raadsperioden in de oppositie weer terug op het pluche. De drie collegepartijen hebben 11 van de 21 raadszetels en dus een nipte meerderheid.

Drie nieuwe raadsleden

Door de benoeming van de drie wethouders, leveren zij hun plekje in de gemeenteraad weer in. Maandagavond werden hun stoelen direct ingenomen door drie nieuw benoemde raadsleden. Harm Meijer uit Ureterp maakt vanaf nu onderdeel uit van de fractie van Opsterlands Belang. Ernst Jan Roos uit Nij Beets neemt de opengevallen plek in de fractie van de PvdA in. En Oebele van der Veen is namens de ChristenUnie weer op de plek waar hij de afgelopen vier jaar ook al zat.