Cultuur

Online tickets Oerrock binnen twee uur weg

Potlood Arend Waninge

Het bestuur van Oerrock wist woensdagochtend niet hoe ze het had. Nog maar een paar minuten na achten stonden er op de site al 2.000 mensen in de rij. Twee uur later waren alle PreSale tickets uitverkocht.

Vorig jaar duurde het nog een uur of acht voordat het bordje ‘uitverkocht’ op de digitale deur kwam te hangen. “We zien nu dat onze vaste achterban heel fanatiek is”, vertelt bestuurslid Evert Wilstra. “De afgelopen dagen werd op social media al duidelijk dat mensen elkaar aanspoorden om naar Oerrock te komen. Toen was de line-up nog niet eens bekend.”

De grote belangstelling heeft volgens Wilstra dan ook niet alleen met de komst van Anouk te maken. “Dat zal wel voor extra druk hebben gezorgd, maar het is vooral onze vaste aanhang die niet te laat wilde zijn en nu om acht uur al klaar zat.”

De succesvolle online verkoop wil niet zeggen dat alle tickets nu ook al zijn uitverkocht. Op 24 maart tijdens de Oerrock Play-Offs finale in De Wier in Ureterp zijn de resterende tickets te koop. De verkoop start dan om 12.00 uur en er geldt een limiet van vier tickets per persoon.

De Oerrock-organisatie waarschuwt om geen tickets via andere online kanalen te kopen.