Nieuws

Ontbijten met de burgemeester

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Dertien leerlingen CBS Betrouwen uit Bakkeveen waren vrijdagochtend vroeg te gast in de raadzaal van het gemeentehuis in Beetsterzwaag voor een ontbijt met burgemeester Ellen van Selm.

De kinderen namen zelf het gezonde schoolontbijt mee. Ze maakten kennis met de burgemeester en stelden haar vragen over haar werk. Ook was er aandacht voor een gezonde leefstijl voor kinderen in het algemeen en over ontbijten in het bijzonder.

Het Burgemeestersontbijt vindt plaats in ongeveer 265 gemeenten en is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Burgemeestersontbijt.

Burgemeestersontbijt.

Burgemeestersontbijt.

Burgemeestersontbijt.