Sport

Opmars Tijnje hapert

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

Tijnje had bij winst op Blauwhuis de opmars van de laatste weken kunnen bekronen met de tweede plaats in de vijfde klasse B, maar na de 1-3 thuisnederlaag zit dat er nog even niet in voor de groenhemden. “Toch voelt het momenteel goed, zoals we er voor staan.”

Klaes Postma wond er na het verlies op eigen veld geen doekjes om. “De eerste helft was het veel te slap van onze kant”, oordeelt de aanvoerder. “Geen wonder dat we met de pauze al met 0-3 achter stonden.”

Gelukkig kwam Tijnje na de thee wel goed uit de kleedkamer en via Arne van den Berg werd het ook nog vroeg in de tweede helft 1-3. Veel meer dan dat zat er niet in, al was er nog even de hoop op een penalty. Maar na overleg tussen arbiter en grensrechter besloot de fluitist het bij een vrije trap te houden. “Maak je die penalty, dan kan het nog wat worden. Nu bleef het gat gewoon te groot. Al is Blauwhuis er na de pauze amper nog uit geweest. Toen voetbalden we wel goed, met de juiste instelling.”

De kleine kater van de nederlaag kan niet wegnemen dat Klaes tevreden is over het eerste deel van het seizoen van Tijnje. “We hebben al meer punten dan in het hele vorige seizoen. Ik heb goede hoop dat we in de top-5 kunnen eindigen, wie weet zit er nog meer in.”

Zelf geniet hij ook met volle teugen door het feit dat hij eindelijk weer mag voetballen. “Ik had vorig jaar een knieblessure en ben er daardoor heel lang uit geweest. Ik heb mezelf toen wel eens staan verbijten hoor, langs de kant. Dat ik dacht ‘ik ga in de rust naar huis’. Maar dat doe je natuurlijk niet. En nu is gewoon weer hartstikke leuk. Het voelt goed zoals we er nu voor staan.”