Nieuws

Oud-minister beschermvrouwe WEN

Potlood Arend Waninge

Voormalig minister van milieu Jacqueline Cramer heeft zich als beschermvrouwe verbonden aan Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN).

WEN loopt regelmatig tegen het feit aan dat grote bedrijven en instituten met veel regels werken en niet gewend zijn om te gaan met lokale initiatieven die worden gerund door gewone burgers. “Dan voelen wij ons soms klein en machteloos”, aldus Pieter de Kroon. “Daarom hebben we nagedacht over ondersteuning van iemand die deze wereld goed kent, erin heeft gewerkt heeft en tegelijkertijd vanuit de burger kan denken over oplossingen die bij een lokaal initiatief passen.” WEN is blij dat Jacqueline Cramer de rol van beschermvrouw op zich wil nemen. Cramer: “WEN is een goed initiatief om de verduurzaming van het dorp zo breed op te pakken. Maar ze merken dat de integrale dorpsaanpak moeilijk aansluit bij de meeste instituties.”

Professor Jacqueline Cramer was van 2007 tot 2010 minister van milieu. Ze is hoogleraar duurzame innovatie aan de Universiteit van Utrecht en als vicevoorzitter betrokken bij het bestuur van het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy.