Nieuws

Plus schenkt Talant tweede bakfiets

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Medewerkers van Talant in Beetsterzwaag beschikken sinds kort over een tweede bakfiets die gebruikt kan worden bij tal van werkzaamheden. Ook deze bakfiets is beschikbaar gesteld door supermarkt Plus in Beetsterzwaag.

In 2015 ontstond het idee om met enkele cliënten van Talantlocatie De Wissel werk te gaan doen voor de woningen op het terrein, zoals het transport van linnengoed en het ophalen van oud papier. De bewoners gingen ook boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt en bezorgden de boodschappen op de juiste plek. Volgens Talant is dat op het eerste gezicht een hele gewone invulling van de dag, maar voor de bewoners van De Wissel een mogelijkheid om zinvolle activiteiten te verrichten en daarmee bewoners en cliënten vertrouwen in zichzelf geven.

Het was de start van een samenwerking tussen supermarkt Plus Berkenbosch en Talant Beetsterzwaag. Met de door de supermarkt beschikbaar gestelde bakfiets kunnen de cliënten hun werk veel efficiënter doen. Nu de groep is gegroeid en zich steeds meer werkzaamheden aandienen, ontstond de wens voor een tweede bakfiets. En supermarkteigenaar Germ Berkenbosch (links op de foto) reageerde opnieuw positief. Talant is blij met zoveel steun, waardoor er ook meer werkzaamheden buiten de eigen locatie uitgevoerd kunnen worden en er steeds meer samenwerking met het dorp ontstaat.