Ondernemen

Prijs voor lingeriespeciaalzaak Qulotte

Potlood Arend Waninge

Qulotte Lingerie & Badmode heeft zondag tijdens een groot lingerie-evenement in Parijs de ‘Swim & Lingerie Premium Retail Prijs’ ontvangen. Een panel van retail-experts en vertegenwoordigers van diverse topmerken, zoals Chantelle en Seafolly, maakten een selectie van 200 boetieks in Europa, waaronder twintig winkels in Nederland. Qulotte was de enige Friese boetiek.

De Swim & Lingerie Premium Retail Prijs is nieuw en in het leven geroepen door beursorganisatie Eurovet in Parijs. Met de award zet Eurovet zelfstandige, onderscheidende retailers in de lingeriebranche in het zonnetje. Geartsje Schootstra (eigenaresse van Qulotte) en haar team zijn vereerd met de prijs. Qulotte zat 14 jaar in Joure en verhuisde twee jaar geleden naar Rinsma Modeplein in Gorredijk. Het enthousiasme en doorzettingsvermogen van het team reikt verder dan Friesland. “Het is een enorme opsteker dat wij in Parijs, het hart van de lingeriewereld, op het podium worden geroepen”, aldus Geartsje.

Deze prijs is een tegenreactie van de branche op de veranderende markt. Dagelijks sluiten er winkels. Veel consumenten kiezen voor het gemak van internetshoppen. “Ons product leent zich gelukkig niet zo voor online aankopen. Lingerie moet goed zitten, wil je er plezier van hebben. Voor het goed aanmeten is advies belangrijk. Veel dames kiezen daarom als het om lingerie gaat nog steeds voor de stenen winkel. En als gasten bewust kiezen voor voelen, kijken, ruiken en passen in de winkel, dan moet het wel kloppen. Dat is de dagelijkse uitdaging voor de retailer van nu.”