Sport

Prijzen voor Frisia-turners

Camera Karin Willems Potlood Renske Woudstra

Turners van Frisia uit Beetsterzwaag deden op drie plekken mee aan wedstrijden. Vijf meisjes gingen naar Ureterp, vijf naar Sneek en vier jongens naar Groningen.

In Sneek behaalde Mayke Jongsma wederom het zilver en Amerins Witteveen turnde zich eveneens bij de beste vijf, dat betekent dat Luna van Linde, Amerins Witteveen en Maykje Jongsma zich hebben geplaatst voor de Friese kampioenschappen. Bij de jongste meisjes in Ureterp was de tiende plaats voor Nynke van der Meulen enorm goed, na een keurige wedstrijd in een deelnemersveld van 34 meisjes. Nora Couperus werd zevende.

De jongens hadden hun tweede voorronde al te pakken en tevens toestelplaatsing. Marc Meester plaatste zich voor de vloer, hij is de enige die een spagaat in de wedstrijd turnt. Tim Groen en Tijntomas de Wit zitten in het pittige jeugd 10 niveau. Ze werden respectievelijk dertiende en vijftiende. Tim mist nog wat onderdelen waardoor hij direct al aftrek incasseert en Tijntomas was eigenlijk net weer ongeveer genezen, waardoor hij wel wat kracht miste. Beide jongens turnde wel een goeie brug en voltige-oefening. Thijs Dekker turnt bij de jeugd 11 en plaatste zich voor vloer ringen brug en rek. Hij kreeg het zilver omgehangen.

Op de foto Tim, Thijs en Tijntomas.