Sport

Proefevenement Korfbal bij LDODK

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Sportcentrum Kortezwaag is een van de locaties waar de komende weken een testevenement wordt georganiseerd. De Rijksoverheid heeft dat dinsdag bekend gemaakt.

Op de buitenvelden van LDODK/Rinsma Modeplein vindt op zaterdag 24 april een jeugdtoernooi plaats voor maximaal 120 korfballers (14-15 jaar) met acht teams van vier Friese verenigingen. Voor LDDOK betreft dit B2 en B3. Het gaat dus om B-teams in de breedtesport. Het is nog niet bekend welke andere verenigingen van de partij zijn. Bij het toernooi is geen publiek aanwezig.

Het experiment is onder ander bedoeld voor het testen van toegang na het afnemen van een sneltest. LDODK hoopt dat dit experiment de start is van meer mogelijkheden in de nabije toekomst. Voorzitter Gouke de Vries: ‘We hopen dat ook andere teams weer snel in actie kunnen komen tegen andere verenigingen.”

Ook de gemeente Opsterland is enthousiast over de pilot met toegangstesten in Gorredijk. “Zo doet ook het platteland ervaring op met het organiseren van sportevenementen in combinatie met coronatesten”, aldus burgemeester Ellen van Selm. “Het is fijn dat we door het organiseren van dit jeugdtoernooi een steentje kunnen bijdragen. Het is ook heel mooi dat juist LDODK dit mag organiseren, de club die de korfbalsport zo positief uitdraagt in onze gemeente en in Nederland.”