Sport

Radio-Actiefjes winnaar Opsterlandse WAMPEX

Camera Jan Kuipers Fotografie Potlood Renske Woudstra

De Opsterlandse WAMPEX is vrijdag gewonnen door het team Radio-Actiefjes 1 uit Zwolle met een looptijd van 6.30 uur. Doordat de ploeg een letter op de wedstrijdkaart miste, werd hun eindtijd 6.45 uur. De Zwollenaren werden op de voet gevolgd door De Heeren van het Friesche Woud uit Gorredijk met een eindtijd van 6.56 uur. Wâldwrotters II uit Ureterp werd derde met een tijd van 8.01 uur.

Aan de start bij de kantine van sv Marum verschenen 603 deelnemers in 106 teams. De route van een kleine dertig kilometer ging door landerijen en bossages in de regio Marum-Opende. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken was het terrein moeilijker begaanbaar dan bij de eerste editie. Hierdoor kozen maar liefst 43 teams voor de korte versie van de route: 22 kilometer.

Naast tientallen individuele uitvallers maakten vijf complete teams gebruik van de bezembus van Taxi Moll. Het team ‘Goed begonnen is half gewonnen’ uit Zwolle was het langst onderweg, na 11.40 uur lopen, kwamen zij over de finish. De twee overgebleven leden van de groep Woeste Willems uit Alphen aan de Rijn meldden zich om 9.04 uur als laatste aan de finish.

De derde en laatste editie van de Opsterlandse WAMPEX 2017 wordt gehouden op vrijdag 1 december. De inschrijving is inmiddels gesloten.

 

 

Delen